søndag 2. desember 2007

Delmomentetstrening

Det har vært en veldig travel periode. Har jobbet med en del prosjekter.

Vi har hatt mange fine treningsøkter i det siste, der vi har jobbet med delmomentene på øvelsene:

Dekk under marsj: Vi har nå fått fine/raske ned dekk og i går begynte vi å snu oss rett veg. det gikk veldig fint.

Innkalling med stå.Denne øvelsen er vi avhengig av hjelp så den får vi selvfølgelig ikke trent så mye som vi ønsker. Men sist jeg trente på den var Natasha ikke tvil om hva hun skulle gjøre når hun sprang fra medhjelper til musematten.
Avstandskommandering. Her har vi jobbet en del med avstand og få like raske oppsitter og neddekker som tett inntil . Og det begynner virkelig å komme seg.
Apport: Her har vi jobbet enormt mye med plukke opp og holde fast. Vi ser tydelig resultater nå. Vi har begynt med det siste delmomente.
Fremmadsending med stå : I går fikk vi et skikkelig gjennom brudd på denne, full gallopp ut mot kjeglen og stå. Hun var litt kjapp med å springe til DZ skålen. Men den skal vi klare å få til.

Fellesdekk: I går jobbet vi med denne med mye forstyrrelser av andre hunder og folk i trening rundt oss. Det gikk bra.
Fri ved foten. Denne har vi jobbet masse med. Fant ut at jeg ikke var helt fornøyd med venstre svingen så den har vi grepet fatt i å trent masse på.

I går hadde vi en flott treningsøkt med mange hyggelige treningskamerater. Vi fikk masse forstyrrelser, men Natasha bryr seg ikke med den type forstyrrelser i det hele tatt.

Vi har forøvrig jobbet mye med leken i det siste. Vi har hatt gode leke stunder hver dag og sett at jeg får god respons på den av Natasha. Hun syns faktisk dette begynner å bli moro. De siste treningsøktene har jeg testet ut leken som belønning og det har fungert bra.

Vi kommer til å bruke masse tid fremover til å jobbe med å utvikle forsterkerne. Målet er at leken skal ligge temmelig høyt på belønningsskalaen.

Ingen kommentarer: