onsdag 23. mai 2007

Sporhelgen i Trondheim


Helgen i Trondheim er over. Det har vært en lærerik og interesant helg. Lørdagen startet med teori, der vi kjapt gikk igjennom spor, rundering og feltsøk. Vi fikk også se noen vodeo klipp. Etter lunch reiste vi ut i skogen for å begynne den praktiske delen av helgen. Vi ble delt inn i grupper og min gruppe besto av Bodil , Benedicte og Lene , vi fikk Cecilie Hansen som instruktør.


Vi startet praksisen med løsbitt trening. Alle jobbet kjempebra med hundene sine. Vi har trent masse på apport i det siste, men vi har konsentrert oss om apportbukken. Etterpå var det spor, og det var en lærerik økt det også. Natasha gikk bra syns jeg. Hun var litt uheldig det første sporet der jeg hadde lagt det ut i en "sti" med masse maur. Hun brukte en stund for å få vekk mauren fra godbitene. Var nok ikke det mest optimale. Det siste sporet gikk over en bekk og med en vinkel. Dette klarte Natasha bra.


Det var en lang og spennende dag. Vi reiste hjem til hyttene for å ta en dusj før vi reiste opp til Cecilie og Morten på middag.


Søndag startet vi rett i skogen, der Håkon viste oss feltsøk.





Gruppen vår kjørte litt lengre innover og trente der. Vi begynte med å baklengskjede feltsøk. Tiden gikk så utrolig fort, plutselig var det lunchtid. Hadde vi tid til å spise? Joda selvfølgelig spiste vi:=).



Etter lunch trente vi rundering. Vi trente med figurant, og det var utrolig spennende trening. Her skulle fører være passiv, men han hadde et ansvar med å passe på at hunden hadde en bane å springe i , og at figurantene plasserte seg riktig. Figurantene hadde jobben med å belønne hundene skikkelig:=) Alle klarte den oppgaven veldig bra syns jeg.

Cecilie kom innom på besøk i skogen til oss.

Så var dagen over og vi måtte tenke på returen til Bergen. Vi hadde mange tanker i hodet som.



Benedicte satt på med meg og vi kjørte over Dovre fjell hjem igjen også. Vi så en moskusokse på veg opp til Trondheim. På vegen hjem så vi tre.



Her ligger to slitne hunder og sover i bilen på veg hjem.


Når man nå har hatt noen dager til å tenke igjennom helgen så sitter man igjen med at dette har vært en flott helg med mye læring. Og jeg kommer nok helt sikkert til trene både spor og feltsøk. Kanksje også rundering, det var kjempe gøy det også.

Vi var også så heldig å få se Morten viste oss kryp. Utrolig kjekt. Vi fikk bekreftet at vi er på rett vei når det gjelder vår kryp.

Kerstin & Natasha





Ingen kommentarer: